Kutyás program

Állatasszitált terápia

Terápiás segítőkutyáinkkal több típusú programban veszünk részt, azonban valamennyi programunk közös nevezője az, hogy a kutya erősen motiváló hatása a legfontosabb.

Akár mozgásról, akár beszédről vagy bármiféle szociális interakciókról legyen szó.

A kutyás terápia 3 hónapos kortól indul a korai fejlesztéssel és akár 99 éves korig bevethetők a kutyáink az eltérő célcsoportokban.

Állatasszisztált foglalkozás

AAA (animal assisted activity) amely olyan mentálhigiénés és kedélyállapot javító látogatás pl.  az idősek otthonaiban , kórházakban, amely látogatások alkalmával a megszokott környezetből történő kizökkentés a kívánt hatás.

A kutya jelenlétében szívesen megnyílnak és nosztalgiáznak az idősek. Saját – akár gyerekkori- állatokhoz köthető élményeikre gondolnak vissza, melyet szívesen meg is osztanak az ott lévőkkel és gyakori az is, hogy a kutyának a szobájukból sikerül kicsalogatnia olyan lakókat, akik egyébként nem szívesen mozdulnak ki. 

Állatasszisztált terápia

AAT (animal assisted therapy) melyben a csoporttal foglalkozó szakember (pedagógus, gyógypedagógus, pszichológus) által meghatározott tanulási- és fejlesztési cél érdekében dolgozik országosan elismert, kétfordulós vizsgát teljesített, erről hivatalos igazolvánnyal rendelkező kutya-gazda páros. 

A célcsoportot jól ismerő szakember, a terápiás segítőkutya és a vele levizsgázott terápiás kutya felvezető együtt dolgoznak.

Elsősorban azokban a helyzetekben, amikor gyógytorna keretein belül fájdalmas mozdulatokat szükséges elvégezni, ezekben az esetekben már nem az a feladat, hogy még kétszer ismételjük meg a terápiás szakember által meghatározott feladatot, hanem az, hogy dobjuk el a kutyának a labdát vagy vegyük ki a szájából a kosarat, amit felkínál.

Állatasszisztált pedagógia

AAE (animal assisted education) 

Ma már nem szokatlan, hogy egy terápiás segítőkutya is részt vesz a tanórán.

A gyermekek érdeklődése a tantárgy iránt és aktivitása a tanórán növelhető négylábúak bevonásával. 

A kutyával való interakció lehet jutalom az órai szorgalomért és/vagy a kutya aktív bevonásával végrehajtható feladatokat lehet tervezni.

Kérj időpontot!