kutyakiképzés

Szarvas- gomba kereső kutya

A szarvasgomba keresés nem csupán izgalmas tevékenység, hanem a kutya és gazda közötti kötelék erősítésének kiváló módja is. Hihetetlenül izgalmas lehetőségek rejlenek a kutyák szarvasgombászásra való kiképzésében, mindig fantasztikus élmény, amikor a kutya-gazda párosokat a szükséges tudással és készségekkel felvértezve engedhetjük a triflavadászok táborába

Kutya és Gazda: A Szarvasgomba keresés Művészete

A kutyák kitűnően alkalmazhatóak a szarvasgombák felkutatására, és Magyarországon a jogszabály szerint ez az egyetlen legális módja a szarvasgombászásnak. Éles szaglásuk és a játék iránti szenvedélyük, kötődésük gazdájuk felé teszi őket alkalmassá ezen a területen. A szarvasgomba keresés egy kiemelkedő lehetőség a kapcsolatépítésre, ahol a kutya-gazda párok együtt tanulnak és fejlődnek, ilyen módon is erősítve kapcsolatukat.

Tanfolyamaink

Képzésünk során a gazdák megtanulják, hogyan taníthatják meg kutyájukat szarvasgomba keresésre. Nyolc alkalmas tanfolyamaink során alapos elméleti és gyakorlati felkészültséggel vághatnak bele az erdő kincseinek felkutatására.

A tanfolyam utolsó szakaszában lehetőséget tudunk nyújtani élőhelyen történő keresésre is.

A tanfolyam után a kutya-gazda párok részt vehetnek egy akkreditációs vizsgán, tanúsítvánnyal igazolhatják a kutyák alkalmasságát a szarvasgomba keresésre.

A kutyák szarvasgombászásra való kiképzése nem mindennapi lehetőség a kutya-gazda pároknak, hogy együtt fedezzék fel a természet szépségeit, elmélyítsék ismereteiket, és a gombászat iránti szenvedélyüket. A tanfolyam elvégzése és a vizsga letétele után a kutyák kiváló gombászokká, gazdáik pedig felelős vezetőjükké válhatnak.

Bármilyen fajtájú és korú kutyának meg lehet tanítani ezt az izgalmas kincskeresést, természetesen vannak fajták, amelyek jobban képesek teljesíteni ezen a területen.

Keressen minket bizalommal!

Ha Ön is érdeklődik a szarvasgombászat és a kutyák kiképzése iránt, fontolja meg, hogy csatlakozik tanulóinkhoz egyéni tanfolyam keretein belül új élményeket és a tudást szerezve, élvezve a hosszú közös kirándulásokat. A kutyák és gazdáik számára a szarvasgomba keresés lehetővé teszi, hogy összekapcsolódjanak a természettel, és tartalommal töltsék be az együtt töltött időt.

Működési területeink:  Debrecen és vonzáskörzete, Eger és vonzáskörzete

Kérj időpontot!