Kutyás program

Szarvasgomba kereső kutya bemutató

Egyesületünk minden engedéllyel rendelkezik, amit a magyarországi törvények előírnak a földalatti gombák gyűjtésére vonatkozóan.

A meghívások során a földalatti gombák világának bemutatásán túl, a gyakorlati felelős szarvasgombászatba is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

Igazi élmény embernek is kutyának is!

Vizsgázott szarvasgomba kereső kutyáinkkal saját maguk kipróbálhatják a keresést. Ehhez csupán egy szabadtéri, füves területre van szükségünk.

A sikerélményen túl, a barátságos triflász ebekkel össze lehet ismerkedni, szívesen mutatnak néhány ügyességi-trükköt is.

A megtalált “kincsekből” (ezeket mi biztosítjuk) a program végén -előre egyeztetve- ételkóstolást kérhetnek az ínyencek, akár több szarvasgomba faj kínálásával.

A program során az alábbi elemek a hangsúlyosak:

  • beszélgetünk a szarvasgombáról, a természet értékeiről, az erdő védelméről.
  • közelebbről is megismerkedünk a termőtesttel és tulajdonságaival.
  • saját élményű szarvasgombászat a jelenlévő profi triflász kutyákkal.
  • átbeszéljük a kiképzési metódust, a kutya alapvető igényeinek kielégítésén keresztül.
  • szarvasgombás étel kóstolás

Kiknek ajánljuk?

Akik bármilyen formában érdeklődnek a szarvasgombászat felől. 

Iskolákba, céges rendezvényekre, baráti összejövetelekre (ugyanakkor tartottunk már foglalkozást idősek otthonában és hajléktalanok bentlakásos otthonában is) egyaránt szívesen kérik rendhagyó, interaktív szarvasgombász programunkat, hiszen alapvetően országszerte nagyon kevés lehetőség van megnézni a szarvasgomba kereső kutyák munkáját, hallhatnak az erdő- és természetvédelemről, nem utolsó sorban pedig a felejthetetlen élmény is garantált.

A szarvasgombászat kortalan.

A programot egész évben kínáljuk.

Kérj időpontot!