egyéb szolgáltatások

Erdő monitorozás

 A szarvasgomba megléte egy erdőben az erdő egészségének fontos eleme, szimbiotikus kapcsolódásuk a fákkal segítséget nyújt szárazabb periódusok átvészeléséhez, azok a fák, amiknek a gyökere kapcsolódik vele, erőteljesebben növekednek, ellenállóbbak a betegségekkel szemben.

Erdőmonitorozás Szarvasgomba kereső kutyával

Egy erdő értéke tulajdonosa számára többféle módon mérhető, de a fakivételen kívül kamatoztatható többféle módon is. Az erdei haszonvétel a gyümölcsök, a gyógynövények, az ehető-árusítható gombafajok mennyiségében is mérhető lehetne, azonban az erdőtulajdonosoknak nehézségeik lehetnek az erdő állapotának felmérésében.

Erdőmonitoring

Olyan szolgáltatást kínálunk, amelyben képzett, vizsgás szarvasgomba kereső kutyával dolgozva vállaljuk az erdők átvizsgálását és szarvasgomba monitorozást. Ez segít az erdő tulajdonosoknak betekinteni az erdők állapotába, a szarvasgomba léte pedig egy új bevételi forrás lehet.

Az erdő monitorozás menete

  1.   Egyeztetés és tervezés: Kérjük, email-ben vagy telefonon vegye fel velünk a kapcsolatot.
  2.   A terület adottságainak figyelembevételével kiválasztjuk a legoptimalisabb triflászebet vagy ebeket a csapatunkból.
  3.   Átvizsgálás és Monitorozás: A kiképzett kutya segítségével bejárjuk az erdőt, lehetőség szerint több aspektusában az évnek.
  4.   Dokumentáció: Dokumentáljuk a talált szarvasgomba fajokat és mennyiségüket.
  5.   Értékelés: Az eredmények értékelése, további lehetőségek felvázolása.

 

Az erdő fái és a szarvasgomba közötti kapcsolat megléte kulcsfontosságú az erdő egészsége, fenntarthatósága  szempontjából. Az erdő üzemeltetőjének kiváló lehetőséget nyújtunk az információszerzésre, és megtudhatják azt is, milyen kincsek birtokában lehetnek.

Az erdőmonitorozás megkönnyíti az erdőtulajdonosoknak az értékes erőforrások megtalálását, megfelelő kihasználtsággal lehetőség nyílik arra, hogy rendszeres bevételi forrássá váljon tulajdonuk.

Fordulj hozzánk bizalommal!